LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bachelor-Hedvigs kritik mot TV4 efter händelsen: ”Sjukt besviken”

20 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Hedvig Friberg kritik Bachelor
Hedvig Friberg blev bortvald av bachelorn David Möller. Ändå tvingade TV4 henne att gå igenom traumat en gång till trots protester. ”De i princip föste in mig”, berättar hon.
Annons

Det var till slut Gabriella Bylund, 24, som fångade 33-åriga David Möllers hjärta i Bachelor 2018. Han hade känt starkt för både henne och Hedvig Friberg, 24, under en längre tid och det var oklart in i det sista vem han skulle välja. När han berättade för Hedvig att hon inte skulle få den sista rosen rann tårarna ner för hennes kinder. För henne blev det en chock då hon verkligen hade trott på kärleken mellan dem.

I det absolut sista avsnittet för säsongen samlas både David och alla tjejer från säsongen i en tv-studio för att gå igenom allt som har hänt. Det avslöjas då att David och Gabriella inte längre är ett par, något som chockar många av de andra tjejerna. Mitt i allt ber programledaren Malin Stenbäck samtliga tjejer att gå ut ur studion. Istället kallar hon in Hedvig som får sätta sig i en stol bredvid David.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Kan det ha varit så att det blev fel när du valde? frågar hon David.

– Nej jag valde inte fel. Jag skulle ha valt Gabriella idag igen, svarar han.

Annons

David och Hedvigs protester

När Hänt når Hedvig berättar hon att varken hon eller David var förberedda på situationen som uppstod. När hon förstod vad som höll på att hända protesterade hon, men det hjälpte inte.

– Jag tror man ser hur chockade vi båda blir, och jag var väldigt, väldigt besviken på produktionen länge över det, över hur det hanterades. På ett sätt känner jag att jag redan har blivit lite… inte förlöjligad, men det är klart man skäms lite. Det känns inte kul att bli bortvald. Och att då behöva gå igenom det en gång till fast jag inte ville, säger Hedvig.

Dessutom tycker hon att det i programmet ser ut som att hon vill ha tillbaka David, men så var inte fallet. Hon hade insett att de inte var rätt för varandra och visste att även han kände samma sak.

– Precis när jag blev inkallad så hörde jag hur han protesterade, och jag protesterade också och började ta av mig micken och allt. Men de i princip föste in mig, berättar Hedvig.

Annons

TV4:s ursäkt

Hon hyser inget agg mot David utan förstår att han också försattes i en knepig sits. Det är sättet produktionen hanterade det hela på som hon inte uppskattar.

– Just där och då var jag nog bara sjukt besviken på att de tog upp allting en gång till. De vet ju inte hur långt jag har kommit i min sorgeprocess så det hade ju lika gärna kunnat gå jättegalet.

Efteråt bad TV4 henne om ursäkt, men då var skadan redan skedd.

– De hoppades på att han skulle vilja ge det en chans till och sedan skulle vi skåla i champagne. Det var så absurt, säger Hedvig.

Hänt har försökt att nå TV4.

FOTO: TV4

Annons